Putin: Venemaa ei kavatse võidurelvastuda, kuid kaasajastab tuumarelvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin nõudis riigi relvastusprogrammi kaasajastamist, öeldes samas, et Moskval ei ole kavas uuesti võidurelvastuda.

«Me ei kavatse liituda võidurelvastumisega, kuid keegi ei tohiks kahelda meie tuumapotentsiaalis ning õhuruumi kaitsesüsteemide töökindluses ja tõhususes,» ütles Putin täna riigi relvastusprogrammi rakendamisega seotud konverentsil.

Kõik riigid, mille valduses on tuuma- ja maailmaruumi ründamise relvad, «on keskendunud nende täiustamisele ja arendamisele» ning tegelevad pidevalt kontrollsüsteemidega ja oma luure-, vaatlus- ja teabekogumissüsteemide paremaks muutmisega, ütles riigipea.

Tema sõnul mängivad taolised mehhanismid Venemaa julgeoleku tagamisel erilist rolli.

«See puudutab tuumarelvi, mis jääb eluliselt tähtsaks garandiks Venemaa suveräänsuse ja territoriaalse jagamatuse puhul ning mängib tähtsat rolli üleilmse ja regionaalse tasakaalu ja stabiilsuse hoidmisel,» ütles ta.

Relvastusprogrammi planeerimisel kuni 2020. aastani keskendusid selle autorid oluliste strateegiliste tuuma- ja kosmosekaitsejõudude relvastamisele, sõnas Putin.

Tema sõnul peaks kaasajastatud relvastuse osakaal strateegilistes tuumajõududes olema 75 kuni 85 protsenti, kosmosekaitsesüsteemide puhul ei tohi see olla vähem kui 70 protsenti aastaks 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles