Norra õnnetuspaik paistab silma avariide järsu kasvu poolest

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Norra kohaliku ajalehe Romerikes Blad andmetel on kolmapäeva öösel hukkunud eestlased tänavu Akershusi maakonna 12. ja 13. liiklusõnnetuses hukkunu, kusjuures 11 kõigist maakonna tänavustest liiklussurmadest on aset leidnud õnnetuspaigale vahtult lähedal asuvatel teedel.

Liiklussurmade arv on olnud Akershusis plahvatuslik, sest kogu eelmise aasta jooksul hukkus vaid kolm inimest. «Kõige halvem on see, et praeguseks on läbi alles esimene poolaasta,» ütles Norra maanteeameti kohalik direktor Nils-Erik Bogsrud.

Samas ei tulnud surmade arvu kasv ametnikele üllatusena, sest 2011. aasta oligi eripärane. «Langus 2011. aastal oli väga järsk. Selles mõttes ei olnud tänavune kasv ootamatu. Me oleme juba ületanud eelmiste aastate keskmise hukkunute arvu, kuigi on alles juuli,» kirjeldas Bogsrud.

Umbes 5000-ruutkilomeetrise pindalaga Akershusi maakond asub Oslo vahetus läheduses ja seal elab umbes pool miljonit inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles