Kooliõe šantažeerijaid peavad politsei ees aru andma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saaremaa koolipoiste telefoniga filmitud video kooliõdede suitsetamisest ning sellele järgnenud šantaaži puhul ei ole Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissari Aare Alliku hinnangul tegemist süüteo tunnustega käitumisega, kuid asjaosalised peavad siiski politseile aru andma.

«Küll on aga kirjeldatud alaealiste tegu iseenesest vastuolus moraalinormidega ning taunimisväärne,» rääkis Oma Saarele politseijuht, kelle arvates on tegemist ka ohumärgiga.

Alliku sõnul kavatseb politsei analoogsete juhtumite ärahoidmiseks viia juhtumi kõigi osalistega läbi ühise vestluse.

«Tegelikkuses on oluline, et kool ise suudaks juba varakult koostöös valla sotsiaaltöötaja ja lastevanematega ning vajadusel kaasates ka politseid ennetada ja piiri seada alaealiste väärkäitumiste juhtumitele,» ütles Allik.

Eelmisel nädalal ajakirjanduses avaldatud info põhjal hoidsid Lümanda põhikooli noormehed ühte kooliõde mitu nädalat surve all, nõudes talt maiustuste ostmist. Poisid filmisid, kuidas tüdruk käis koos sõbrannaga väljaspool kooli territooriumi salaja suitsetamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles