Evelin Ilves tahab reformida vastuvõtu korda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves külalisi kätlema ootamas.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves külalisi kätlema ootamas. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

President Toomas Hendrik Ilvese abikaasa Evelin Ilves lubab muuta presidendi vastuvõtu kätlemistseremoonia meediakajastust vabariigi aastapäeval nii, et seda pääsevad edaspidi jäädvustama vaid rahvusringhäälingu võttegrupp ja ametlik fotograaf.


Evelin Ilves kirjutab tänases Postimehes, et 18 aasta jooksul ei ole presidendi vastuvõttude kajastamine muutunud paremaks, vaid pigem halvemaks.

«Paraku on kleidid hakanud nende kandjaid varjutama ning matavad nii mõnegi jaoks kogu päeva mõtte enda alla,» kirjutab Ilves ja lisab: «Seetõttu arvan, et muutused on möödapääsmatud.»

Kuigi Ilves kirjutab protokollist ja etiketist, kutsutud külalistest ja kleidirallist, peab ta kõige tähtsamaks muudatuseks külaliste kaitsmist aastapäeva vastuvõtul.

Presidendi abikaasa väitel on ta aastate jooksul kogenud, et inimesi häirivad kõige rohkem kümned sähvivad välklambid. «Nad on kohmetunud, nad komistavad ja ei näe tihti pimestavas valguses, kuhupoole nende kaaslane minema hakkas,» kirjutab ta. Samuti polevat pildid, mis nende ebakindlate sammude ajal tehakse, peaaegu kunagi ilusad.

«Sestap, armsad peokülalised, me kaitseme teid,» lubab Ilves. «Alates järgmisest aastast ei pääse kätlemisele mitte ükski teleoperaator või piltnik peale rahvusringhäälingu ja ametliku fotograafi.»

Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam kinnitas, et Evelin Ilves väljendab oma artiklis presidendipaari ühist seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles