Keskerakonnal on valimistest võlgu üle 462 000 euro

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskerakonnal on viimastest valimistest veel üle 462 000 euro eest tasumata arveid, neist enamik pärineb ligi kolm aastat tagasi toimunud kohalikest valimistest.

Keskerakond esitas sel nädalal erakondade rahastamise järelevalve komisjonile kampaaniakulude täiendavad aruanded, millest selgub, et kokku on parteil valimistest võlgu 462 332 eurot.

Sellest 32 728 euro ulatuses tasumata arveid on Keskerakonnal 2009. aasta suvel peetud Euroopa Parlamendi valimistest ning 411 443 euro eest sama aasta sügisel toimunud kohalike volikogude valimistest.

Mullu märtsis toimunud riigikogu valimistest on erakonnal tasumata arveid summas 18 162 eurot. Varasemaga võrreldes on Keskerakond võlgnevust juuni algul 6500 euro võrra vähendanud, kasutades selleks parlamendiparteidele riigieelarvest eraldatavat toetust ja ettevõtjalt Hillar Tederilt saadud 1500 euro suurust annetust.

Ühtlasi andis Keskerakonna peasekretär Priit Toobal järelevalvekomisjonile teada, et on sõlminud valimisvõlgade tasumiseks hankijatega kokkulepped.

Nii alustas erakond juunis võla tasumist Clear Channel Estoniale ning praegu 18 162-eurone võlg saab makstud tänavu oktoobris, seejärel alustatakse 7542 euro maksmist osaühingule Ortwill. Osaühingule Midfield hakkab partei Toobali sõnul võlga tasuma aasta lõpus. Kokku on Keskerakond Midfieldile võlgu 349 277 eurot.

Teistel parlamendiparteidel valimisvõlgasid praegu enam ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles