Amet: inimeste ujumisoskus pole võõras kohas vette minemiseks piisav

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästerõngas
Päästerõngas Foto: Margus Ansu / Postimees

Palavad ilmad on toonud kaasa mitu uppumissurma ning päästeameti kinnitusel ei ole inimeste üldine ujumisoskus kuigi hea, mistõttu ei tasu võõras kohas vette minna.

Paljud Eesti inimesed ei oska oma ujumisoskust reaalselt hinnata, vahendab ERR Uudised päästeameti seisukohta.

«Statistika näiteb, et 50 protsenti Eesti täisealisest elanikkonnast ei oska üldse ujuda või suudab seda teha kuni 25 meetrit,» ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs ja tõdes, et ilmselgelt on seda vähe, et minna vette tundmatus kohas, ujuda üksinda või sügavas vees.

Rannavalve hoiatab, et ka hea ujumisoskuse korral ei tohi siiski kaugele ujuda: ujumisala piiravate poide taga on liiga sügav vesi, kuhu aga ometi ujutakse ning äkilise terviserikke korral ei pruugi rannavalve sinna piisavalt kiiresti jõuda, selgitas G4S rannavalve vahetuse vanem Tõnis Käsper.

Kui rannas on palju rahvast, ei suuda vanemad tihtipeale oma lastel silma peal hoida ning unustatakse, et täiskasvanu jaoks rahulikuna tunduv väikese lainetusega vesi võib lapse jaoks päris ohtlik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles