Viljandi folgifestival möödus tõsiste rikkumisteta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Viljandis toimunud Pärimusmuusika Festival möödus politseile töiselt, ent tõsiste rikkumisteta, küll andsid maakonnas nädalavahetuse saabudes tooni joobes juhid.

Nelja päeva vältel teenindas Viljandi politsei sadakond väljakutset ning teostas kainuskontrolli 683 sõidukijuhi suhtes. Alkoholi tarvitanud autojuhte avastati kokku 12, neist 7 kriminaalses joobes. Suure panuse alkoholi tarvitanud sõidukijuhtide väljaselgitamisesse andsid ka kodanikud, kes edastasid politseile infot võimalike joobes juhtide kohta.

Olulisemad vahejuhtumid nädalavahetusel olid valdavalt seotud just alkoholijoobes isikutega. Näiteks juhtus Viljandi maakonnas mitu liiklusõnnetust:

28. juulil kella 22.24 paiku juhtus liiklusõnnetus Viljandis Valuoja puiesteel, kus noormees sõitis otsa jalakäijale ja põgenes sündmuskohalt. Kella 22.38 ajal tagurdas sama sõidukijuht otsa kahele kiirabitöötajale ning seejärel vastu maja aeda. Taas põgenes juht sündmuskohalt. Kannatanud said kergeid vigastusi. Viljandi politsei pidas mehe kinni, tal tuvastati alkoholijoove. Juhtunu uurimiseks alustatakse menetlust.

29. juuli öösel kella 2 paiku anti Viljandis Kesk-Kaare tänaval mootorratturile peatumismärguanne, mida viimane eiras, kiirendas ja liikus suurel kiirusel edasi kesklinna suunas. Hariduse tänaval kaotas juht ratta üle kontrolli ja paiskus sõiduteele külili. Liikluspolitseinikud tuvastasid 1989. aastal sündinud mehel alkoholijoobe ning pärast esmaabi saamist peeti ta kinni ja toimetati arestimajja. Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

29. juulil kell 11.10 teatati avariilisest sõiduautost Viiratsi vallas, mille juurest leiti umbes 50-60aastase seni kindlakstegemata mehe surnukeha. Politsei palub kõigil, kes teavad midagi õnnetusse sattunud autost, autos olnud inimestest või liiklusõnnetuse üksikasjadest, teatada endast telefonil 433 8911 või politsei lühinumbril 110.

29. juuli päeval kella 13.30 ajal sõitis jalgrattur Kalevi tänaval otsa parkivale sõiduautole Toyota ning kriimustas selle kapoti ja poritiiva. Ratturil vigastusi ei tuvastatud, küll tuvastati mehel alkoholijoove. Juhtumit uurib Viljandi politsei väärteomenetluse raames.

Lisaks selgitati välja 22 alkoholi tarvitanud alaealist ning 21 narkootilise aine tarvitamise kahtlusega isikut. Võrreldes varasemate aastatega on avastatud rikkumiste arv jäänud samale tasemele.

Mitmeid teateid laekus selle kohta, et alkoholi tarvitanud isikud rikuvad öörahu või on jäänud väsimust välja puhkama tänavale. Vastavalt vajadusele saatis patrull osa neist arestimajja kainenema.

Pärimusmuusika Festivali raames tagasid linnas korda Viljandi jaoskonna politseinikud, kolleegid Politsei- ja Piirivalveametist ning Läti politseist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles