Lillo: olen veendunud, et kahtlustused minu suhtes langevad ära

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakondlane Kalev Lillo täna lõunal teel keskkriminaalpolitseisse ülekuulamisele.
Reformierakondlane Kalev Lillo täna lõunal teel keskkriminaalpolitseisse ülekuulamisele. Foto: Toomas Huik.

Täna keskkriminaalpolitseis erakondade rahastamise skandaali asjus ütlusi andmas käinud reformierakondlane Kalev Lillo ütles meediale saadetud pöördumises, et peab uurijate tööd põhjalikuks ja on veendunud, et pressi loodud kuvandile vaatamata langeb talle esitatud kahtlustus ära.

«Tutvusin täna mulle esitatud kahtlustusega. Kahtlustuse sisuks oli juba varem meedias Silver Meikariga seotud väited.

Kahtlustuse detailset teksti saab avaldada prokuratuur või politsei, minul selle avaldamise vastu midagi ei ole. Mulle selgitati menetleja poolt, et ma ei või avaldada uurimistoimingute sisu.

Olen hoidunud enam kui kaks kuud kestva uurimise ajal kommentaaridest. Uurimine on olnud põhjalik. On alust arvata, et prokuratuur ja politsei on vestelnud kümnete inimestega, et saada selgus kahtlustuse osas.

Olen veendunud, et nii avalikkus kui ka prokuratuur ootavad põhjaliku uurimise tulemusel võimalikult kiiret selgust kahtlustuse osas. Olen varem öelnud ja kinnitan täna veel kord, et esitatud kahtlustuses süüdi ei ole.

Avaldan veel kord kahetsust meedia ühepoolse suhtumise üle. Kogu uurimise ajal ei ole meedia käitunud tasakaalustatult ega austanud süütuse presumptsiooni. On olnud sügavalt haavav näha, kuidas eeluurimise ajal püütakse meedia poolt luua juba ette süüdi mõistev pilt.

Olen veendunud, et põhjaliku ja kiire uurimise tulemusena langeb kahtlustus ära.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles