Demokraatide ühendus läheb kohalikele valimistele oma nimekirjadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits

Nädalavahetusel otsustas aprillis Keskerakonnast lahku löönud poliitikute ühendus Demokraadid, et järgmisel sügisel toimuvatele kohalike omavalitsuste volikogude valimistele minnakse võimalikult paljudes omavalitsustes oma nimekirjadega.

«Sel nädalavahetusel kogunenud MTÜ Demokraatide mõttetalgutel otsustati, et me osaleme 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimistel võimalikult paljudes omavalitsustes oma nimekirjadega,» ütles riigikogu liige ja Demokraatide ühenduse esimees Rainer Vakra.

Vakra sõnul on ühenduse liikmed alustanud aktiivset tööd, et koos kohalike asjatundjatega luua iga omavalitsuse vajadustest ja eripäradest lähtuvad valimisplatvormid.

«Aktiivsesse töögruppi, mis teeb eeltööd kohalike omavalitsuste valimisteks, kuulub hetkel ligemale poolsada inimest. Eraldi kampaaniaid või aktsioone liikmete arvu suurendamiseks pole me korraldanud,» märkis Vakra.

Tema kinnitusel võtavad pea iga päev Demokraatide MTÜ-ga ühendust inimesi, kes tahavad kohalikes küsimustes aktiivselt ja jõuliselt kaasa rääkida ning ühiselt teha. Vakra sõnul püüab MTÜ Demokraatide ühendus olla väljundiks inimestele, kes tahavad Eesti elu ja ühiskonna arengusse panustada parteisse kuulumata, seetõttu tehakse koostööd mitmete piirkondlikke elu edendavate kodanikuühendustega.

«Vajalik on erakondade poolt paigutatud omavalitsusjuhtide mugavusseisundist raputamine, et lõpetada teatud piirkondade mandumine,» sõnas riigikogulane. Lisaks tõi ta ühenduse peamiste eesmärkidena välja avaliku sektori rakendamise ühiskonna huvidesse ning kohalike omavalitsuste senisest aktiivsema toetuse ettevõtluse arengule.

MTÜ Demokraatide ridadesse kuulub viis riigikogu liiget - Rainer Vakra, Kalle Laanet, Inara Luigas, Deniss Boroditš ja Lembit Kaljuvee, Euroopa Parlamendi saadik Vilja Savisaar-Toomast ning endised siseminsitrid Toomas Varek ja Ain Seppik. Kõik nad olid kuni käesoleva kevadeni Keskerakonna liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles