Üritused ja joobnud andsid Jõhvi politseile palju tööd

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Laura Oks/Postimees

Suurepärast ilma ja mitmeid üritusi nautinud inimesed tõid nädalavahetusel Jõhvi politseijaoskonna piirkonnas kaasa rohkelt väljakutseid.

Enamasti tegelesid politseinikud joobnutega, sealhulgas alkoholi tarbinud alaealiste ja ka roolijoodikutega.

Kokku teenindas Jõhvi politsei nädalavahetusel 124 väljakutset. Jõhvi konstaablijaoskonna piirkonnavanem Annika Elm ütles, et Ida-Virumaal toimus mitmeid üritusi, mistõttu pöörasid politseinikud kõrgendatud tähelepanu just ümbruskonnas toimuvale.

Ohtralt joobes alaealisi ja autojuhte

Alaealiste tegemisi jälgiti Peipsi järve ääres, Kohtla-Järvel lõbustuspargi läheduses ja Kiviõlis. Peipsi äärest tabati üks mootorrattaga sõitnud 17-aastane noormees, kes oli alkoholijoobes, tal puudus juhtimisõigus ja lisaks ei kandnud ta kiivrit. Ka selgus, et noormehe sõiduk oli registreerimata. «Täielik pakett liiklusrikkumisi,» kommenteeris noormehe vastutustundetut käitumist Annika Elm.

Laupäeval tabati Kiviõli piirkonnast kaheksa, Kohtla-Järvelt aga 12 alkoholi tarvitanud alaealist.

Nädalavahetusel kõrvaldati liiklusest keskmisest rohkem roolijoodikuid – 12, neist kaheksa suhtes algatati kriminaalmenetlust.

Purjus abikaasad tikkusid autorooli

Politseinike tähelepanu pälvis Kohtla-Järvel üks sõiduauto, mille juht ei tulnud ilmselgelt oma sõiduriista juhtimisega toime.

Roolis olnud alkoholijoobes mees viidi menetlustoiminguteks politseijaoskonda, võtmed anti autoomanikust abikaasale, kelle kohustus oli organiseerida kaine juht. Mõne aja pärast sai politsei väljakutse, et joobes naine asus autot juhtima. Ta peeti kinni ja ka temal mõõdeti alkoholijoobe määr, mille alusel alustati kriminaalmenetlust.

«Vaatamata, et on kuu lõpp ja palgapäevad alles ees, ei ole see mõjutanud kuidagi inimesi vähem alkoholi tarbima. Pidutsejad, palun säilitage mõõdutunne, alkohol suurendab riski sattuda erinevatesse pahandustesse,» ütles Elm ning tuletas meelde, et alaealistel on alkoholi tarbimine keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles