Nord Stream peab gaasilekke ohtu minimaalseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaanil on Nord Streami kavandatav torujuhe..
Plaanil on Nord Streami kavandatav torujuhe.. Foto: SCANPIX.

Mööda merepõhja veetava ankru takerdumisel gaasijuhtme taha on suure gaasilekke tõenäosus 30 protsenti, väidab Nord Streami keskkonnamõju hinnang.


Gaasileke on väga tõenäoline ka juhul, kui torujuhet peaks kahjustama uppuvad või madalikule sõitvad laevad, pihtasaamisel laevalt heidetud ankru või merre kukkunud konteineriga on lekke oht väiksem.

Ehkki gaasijuhtme pihtasaamise korral ankru, laevavraki või merre pudenenud konteineriga on õnnetus kerge juhtuma, on taolise pihtasaamine tõenäosus torujuhtme eluea jooksul ise väike,väidab keskkonnamõju hinnangu koostaja tehtud analüüs. Seetõttu peetakse analüüsis torujuhtme täiendavat kaitsmist põhjendamatuks.

Püsivaid piiranguvööndeid torujuhtme ümber üldiselt pole kavandatud, ainsaks erandiks on kaldalähedane lõik Saksamaal, kus torujuhe asetseb laevateega paralleelselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles