Reformierakonna juhatus kahtlustuse teemat arutama ei kogune

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Taavi Rõivas.
Riigikogu liige Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits

Nii eile keskkriminaalpolitseis käinud riigikogulane Taavi Rõivas kui ka Tartu linnapea Urmas Kruuse ütlesid Postimehele, et Reformierakonna juhatus ei plaani erakorraliselt koguneda.

«Mulle teadaolevalt ei ole erakorralist juhatuse istungit plaanis,» sõnas juhatuse liige Rõivas.

Kruuse täiendas, et esimene korraline koosolek on juhatusel praegu plaanis augusti lõpus.

«Praegu pole alust kokku tulla. Kui õigesti aru saan, on nad kahtlustatavad ajast, mil nende nimed välja toodi,» sõnas Kruuse. «Seda teemat arutatakse kindlasti augustis.»

Esmaspäeval keskkriminaalpolitseis ütlusi andmas käinud reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal ning riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige ja erakonna juhatuse liige Kalev Lillo said siis ametlikult kuriteos kahtlustatavateks.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Katrin Lunti kinnitusel tutvustas keskkriminaalpolitsei Michalile ja Lillole kahtlustuse sisu, mida tehti ülekuulamise alguses.

Mehi kahtlustatakse majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumises, mille eest karistatakse süüdimõistmisel rahalise karistusega.

Kruusel Michalile praegu soovitusi polnud.

«Sellises olukorras peavad inimesed ise vastu võtma otsuseid,» sõnas Kruuse. «Nõu anda on keeruline. Minister on öelnud, et süüdistuse korral astub ta tagasi. Sinnani peaks kodanikel olema süütuse presumptsioon.»

Reformierakonna aukohtu esimees Andrus Umboja viibib puhkusel ja välismaal, mistõttu pole tõenäoline ka aukohtu kogunemine.

Üheks Reformierakonna aukohtu liikmeks on Madis Timpson, kes töötab justiitsministeeriumis minister Michali nõunikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles