Omavalitsuste veebilehed ei vasta nõuetele

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Vaivara valla kodulehest.
Fragment Vaivara valla kodulehest. Foto: www.vaivara.ee
Kuigi avaliku teabe seadus võeti vastu juba sajandi alguses, maadlevad paljud omavalitsused selles sätestatud nõuete täitmisega.

Seaduses on pikk nimekiri sellest, millist teavet on omavalitsus kohustatud oma veebilehel avalikustama, kirjutas Põhjarannik.

See hõlmab nii vastuvõetud otsuseid ja määrusi kui ka ettevalmistatud eelnõusid, mida linna- ja vallavalitsused alles hakkavad arutama, andmeid ametnike töökohustuste, hariduse ja palkade kohta ning väga palju igasugust muud informatsiooni.

Seaduse täienduse kohaselt peab alates sellest aastast saama veebi kaudu vaadata kõiki dokumendiregistris olevaid dokumente - peale nende, millele on seadusega kehtestatud juurdepääsu piirang, omavalitsus on kohustatud avaldama veebilehel ka päevakajalist teavet, keelatud on vananenud informatsiooni avaldamine.

«Kindlasti mitte!» tuleb Vaivara vallavanemalt Veikko Luhalaiult kiire vastus küsimusele, kas tema juhitav vallavalitsus täidab kõiki avaliku teabe seaduse nõudeid, Ida-Virumaa omavalitsuste liidu esimehena teab ta, et samas olukorras on enamik maakonna omavalitsusi.

Kuigi kõigil neil on paremal või kehvemal tasemel veebilehed olemas, on nende värskena hoidmine ja kohustusliku informatsiooni lisamine ränk katsumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles