Reinsalu: ma ei pea praegu õigeks valitsuskriisi esile kutsumist

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Urmas Reinsalu ütles Postimehele, et koalitsioonivalituses saadavad ministrid valitsusse erakonnad ning kui koalitsioonipartnerid hakkavad üksteise ministreid välja vahetama, siis see tähendab valitsuse kukkumist.

«Praeguses olukorras ei pea ma õigeks valitsuskriisi esile kutsumist. Antud juhtumi puhul peab oma positsiooni kujundama Reformierakonna juhtkond,» sõnas Reinsalu. «Jälgin olukorda tähelepanelikult ja olen tänase Kristen Michali poolse käsitluse enda ametis jätkamise kohta teadmiseks võtnud.»

Esmaspäeval keskkriminaalpolitseis ütlusi andmas käinud reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal ja riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Kalev Lillo on ametlikult kuriteos kahtlustatavad.

Riigiprokuratuur alustas pärast reformierakondlase Silver Meikari arvamusloo ilmumist Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumist. Kriminaalasja uurimisasutuseks määras prokuratuur keskkriminaalpolitsei.

Meikar kirjutas 22. mail Postimehes, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea.

Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi tema sõnul Kristen Michal ning raha vahendajaks oli Kalev Lillo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles