Tühjaks jäävad ministeeriumihooned pannakse müüki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja ministeeriumi mahutav kaksiktorn kerkib praeguse rahandusministeeriumi torni asemele, parkla kolib maja eest selle alla, praeguse rahandusministeeriumi parkla asemele rajatakse veesilmaga skväär.
Nelja ministeeriumi mahutav kaksiktorn kerkib praeguse rahandusministeeriumi torni asemele, parkla kolib maja eest selle alla, praeguse rahandusministeeriumi parkla asemele rajatakse veesilmaga skväär. Foto: Riigi Kinnisvara Aktsiaselts

Praeguste plaanide kohaselt 2016. aastaks valmivasse superministeeriumi kolimist vabaks jäävad ministeeriumihooned kavatseb Riigi Kinnisvara Aktsiaselts  (RKAS) maha müüa.

 Esialgsete plaanide kohaselt ehitatakse 2016. aastaks praeguse rahandusministeeriumi hoone asemele Suur- ja Väike-Ameerika tänava vahele kahest ühesugusest tornist koosnev uus büroohoone, kuhu kolivad lisaks rahandusministeeriumile ka sotsiaal-, sise- ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, vabaks jäävad hooned pannakse aga müüki.

«Ministeeriumide kolimisel vabanev kinnisvara on plaanis võõrandada. Hoonete müügihind selgub peale seda, kui ministeeriumid on kolinud uuele pinnale ja tühjaks jäänud majad antakse üle RKASile,» ütles RKAS-i kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm. Ta lisas, et müügihind määratakse pärast varade hindamist, see omakorda tehakse kinnisvara ülevõtmise käigus.

Sotsiaalministeeriumi esindaja sõnul annab ministeerium oma Gonsiori 29 maja üle kolimise järgselt Riigi Kinnisvara AS-ile. Siseministeerium rendib pindu RKAS-ilt, kellele ministeeriumi Pikk 61 hoone kuulub. Ministeeriumi pressinõuniku sõnul läheks hoone pärast kolimist tagasi RKAS-i kasutusse, kes siis majaga oma parema äranägemisi järgi edasi toimetada saab.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist vastati, et kuna võimaliku uue maja valmimiseni ning sinna kolimiseni on veel tükk maad aega, siis pole selleteemalisi plaane veel paika pandud.

Postimees kirjutas mõne nädala eest, et praegu on nelja ministeeriumi kasutuses 24 473 ruutmeetrit pinda, millest 10 000 asub vanalinnas, uues majas saadakse seevastu hakkama vaid 14 500 ruutmeetriga. Asutuste energiatarve väheneb poole võrra ning superministeeriumi kaksiktorn oleks Eesti kõige energiasäästlikum büroohoone. See aitab riigil tulevikus kulusid kokku hoida..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles