Politoloog: Michali ametist taandumine näitaks protsessi ausust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Tallo.
Ivar Tallo. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Eile Reformierakonna rahastasmisskandaalis kahtlustatavana üle kuulatud justiitsminister Kristen Michal teatas täna, et lahkub ministriametist vaid siis, kui asi peaks jõudma kohtusse, kuid politoloog Ivar Tallo hinnangul oleks minister juba pidanud ametist lahkuma.

«Minu hinnang on see, et ta oleks pidanud seda tegema tunduvalt varem, see oleks olnud kasulik talle poliitiliselt,» vahendab ERR Uudised Tallo arvamust.

«Praegu on nii, et Eesti riik kahtlustab oma justiitsministrit kuriteos ja ma ei näe, et see oleks hea Eestile, ministrile ja ministri erakonnale, kui ta jätkaks, kuni tehakse üks või teine otsus,» selgitas politoloog.

Tallo lisas, et ametist kasvõi ajutine taandumine ei näitaks süü tunnistamist, vaid annaks märgi sellest, et kogu protsess ei pea mitte ainult aus olema, vaid avalikkusele ka aus näima.

«Me ei saagi teada, kui minister tagasi ei astu, kas see protsess oli siis õiguspärane või ei olnud, ükskõik, mis see resultaat tulevikus on,» märkis Tallo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles