Taliban hukkas neli lääne firma heaks töötanud tsiviilisikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnivõetud Talibani võitlejad 21. juulil.
Kinnivõetud Talibani võitlejad 21. juulil. Foto: SCANPIX

Talibani võitlejad hukkasid Afganistani pealinna Kabuli lähedal neli afgaani, kes töötasid lääne turvafirmas, teatasid ametivõimud täna.

Kuulihaavadega surnukehad leiti Wardaki provintsi Jalrezi piirkonnast, mis asub umbes 40 kilomeetrit Kabulist, vahendas AFP.

Viimaste nädalate jooksul on rünnakud pealinna lähistel sagenenud.

«Nende käed olid seotud selja taha ja rinnus olid kuulihaavad,» ütles Afganistani kindral Abdul Razaq Safi AFP-le. «Taliban hukkas nad, sest mehed töötasid välisriigi turvafirmas.»

Wardaki provintsi esindaja Shahiduallh Shahid kinnitas hukkamist ning sõnas, et mehed võeti kinni, kui nad oli teel pealinna.

Sarnane intsident leidis aset juulikuu lõpus, kui mässulised tapsid viis meest, kes väidetavalt töötasid välismaalaste heaks.

Pärast tapmist alustasid afgaani sõjaväejõud piirkonnas ulatuslikku operatsiooni, mille käigus tapeti kümneid mässulisi, teatas siseministeerium.

Taliban hoiatas iga-aastaste suverünnakute alguses, et nende sihtmärgiks on välisettevõtete heaks töötavad afgaanid.

Afganistanis töötab suur hulk kohalikke inimesi lääne tsiviil-ja sõjaväeprojektide kallal, lisaks võitleb mässuliste vastu 130 tuhat NATO sõdurit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles