Kohtla-Järve endine aselinnapea mõisteti süüdi konkurentsikuriteos

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Endine aselinnapea ja praegune ehitusettevõtja Pyotr Fedorov mõisteti Viru maakohtus süüdi selles, et ta korraldas ametnikuna salajase hinnakokkuleppe, mille kohaselt linna ehitushanke võitis talle kuuluv ettevõte.

Ajaleht Põhjarannik kirjutab, et seni veel jõustumata kohtuotsuse kohaselt sõlmis Fedorov osaühingu Kameko Ehitus ainuisikulise juhatuse liikmena 2009. aasta oktoobris oma firma huvides konkurentsi kahjustava kokkuleppe osaühingu Sikford juhatuse liikme Rinat Khamidullini ja osaühingu Värimal juhatuse liikme Vjatšeslav Safonoviga.

Kokkuleppega otsustati riigihanke «Kohtla-Järve kunstide kooli sissepääsu trepi ja katuse osaline remont» võitja ära omavahel, leppides kokku, et soodsaima pakkumise esitaks ja hanke võidaks Kameko Ehitus. Sikford ja Värimal esitasid hinnapakkumised, mis oli ette valmistatatud Fedorovi poolt.

Seejuures oli Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi kaasabil tagatud, et konkursil ei saaks osaleda kolmandad ettevõtted ja pakkumiskutsed saadetaks just ebaseaduslikus kokkuleppes osalenud ettevõtjatele.

Fedorovi mõisteti süüdi konkurentsi kahjustavas kuriteos ja talle määrati rahatrahv 1533 eurot. Samuti mõisteti temalt riigituludesse kriminaalmenetluse kulud 435 eurot. Otsus sündis kokkuleppemenetluses, milles kohtualune võttis süü omaks ja nõustus karistusega.

Pyotr Fedorov ütles pärast kohtuistungit Põhjarannikule, et pani toime ebaseadusliku teo, kuna tahtis tagada oma firma töötajatele tööd.

Jevgeni Solovjovi, endise linnapea Jüri Kollo, ettevõtja Nikolai Ossipenko ja veel kolme füüsilise ja kahe juriidilise isiku puhul menetlus jätkub.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles