Justiitsminister Michal läks puhkusele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Erakonnaalases kuriteos kahtlustatav justiitsminister Kristen Michal läks puhkusele.

Juba täna puhkusel viibiv Michal täidab homme siiski töökohustusi, osaledes justiitsministeeriumi pressiesindaja Priit Talve sõnul valitsuse istungil. Seejärel on ta taas puhkusel 3.-10. augustini. Talve kinnitusel on tegu juba varem plaanis olnud puhkusega.

Nii täna kui reedel asendab justiitsministrit siseminister Ken-Marti Vaher ning reede õhtust kuni järgmise reedeni kultuuriminister Rein Lang.

Esmaspäeval käis Michal erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumises kahtlustatavana seitse tundi kestnud ülekuulamisel keskkriminaalpolitseis. Samas kriminaalasjas on kahtlustatav ka riigikogu liige Kalev Lillo.

Riigiprokuratuur alustas Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks kriminaalmenetlust pärast reformierakondlase Silver Meikari arvamusloo ilmumist 22. mail.

Meikar kirjutas toona Postimehes, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi tema sõnul Kristen Michal ning raha vahendajaks oli Kalev Lillo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles