Euroopa majanduses jätkub allakäik

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpank
Euroopa Keskpank Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu uuest riskianalüüsist selgub, et liigne optimism ei ole põhjendatud ning majandussurutise riskid kanduvad ka järgmisse aastasse.





Briti majanduslehe Financial Times kätte jõudnud analüüs maalib Euroopa majanduse väljavaadete kohta Euroopa Komisjoni varem avaldatud ülevaatest oluliselt mustema pildi.



Jaanuaris prognoosis komisjon järgmiseks aastaks majanduse taastumist, ning kuigi tänavuseks majanduslanguseks oodati 1,8 protsenti, siis järgmiselt aastalt loodeti juba 0,5-protsendilist kasvu. Tööpuudus pidanuks eelmise aasta 7 protsendilt tänavu tõusma 8,7 protsendile ja jõudma järgmisel aastal 9,5 protsendile.



Uus dokument tõdeb, et 2010. aastal on majanduskasvu taastumine äärmiselt ebatõenäoline. Täpseid arve prognoosis küll ei anta, kuid analüüs märgib, et tööpuudus kasvab järsult nii sel kui ka järgmisel aastal. Lisaks peab eurotsoon tegelema riikide konkurentsivõime vahel laiuvate erinevustega.



Eelmisel nädalal kärpis Euroopa Keskpank eurotsooni järgmise aasta majanduskasvu ootusi seniselt ühelt protsendilt nullile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles