Politoloog: erakondades pettunute suur hulk võib anda tõuke uue partei tekkeks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits

Emori juulikuise uuringu põhjal ei osanud oma erakondlikku eelistust öelda 39 protsenti Eesti inimestest ning politoloog Tõnis Saartsi sõnul on selline olukord soodne pinnas uue partei tekkimiseks.

Saartsi hinnangul on mitmeid põhjusi, miks inimesed on poliitikast võõrdunud – oma osa on skandaalidel, aga neist tähtsamgi on üldine rahulolematus erakondadega ja ka riigi üldiste arengutega, vahendab ERR Uudised.

Politoloog arvab, et olukorra muutmiseks tuleks olemasolevatel erakondadel hoolikalt peeglisse vaadata, sest ohu märgid on tõsised ka nende jaoks: välja võib ilmuda hoopis «must hobune».

«See on väga hea pinnas mõnele uuele poliitilisele jõule, kes tegelikult võib väga tugevalt olemasolevat süsteemi kõigutada ja ka nende erakondade võimupositsiooni, kes väga hästi on ennast kindlustanud ja väga mugavas positsioonis, kõikuma panna,» ütles Saarts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles