Liiklusõnnetustes on tänavu hukkunud seitsmendiku võrra enam inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: laura kangur

Eestis hukkus tänavu seitsme kuuga liiklusõnnetustes 57 inimest, mida on seitsmendiku võrra enam kui mullu samal ajal, samas on kümnendiku võrra vähenenud liiklusõnnetustes vigastatute arv.

2011. aastal hukkus jaanuarist juuli lõpuni liiklusõnnetustes 48 inimest.

Politsei- ja piirivalveameti andmetel on tänavu veidi vähenenud joobes juhtide süül hukkunud inimeste arv. Tänavu on purjus juhtide süül hukkunud 11 inimest, mullu seitsme kuuga aga 13 inimest, ütles politsei- ja piirivalveameti liiklusbüroo komissar Riho Tänak BNSile.

Seitsme kuuga sai liiklusõnnetustes vigastada 901 inimest. Mullu samal ajal oli liiklusõnnetustes vigastada saanud juba 1001 inimest.

Tänavu oli juulikuu nii liiklusõnnetustes hukkunute kui ka vigastatute arvestuses parem kui mullu. Tänavu juulis juhtus Eestis 126 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles hukkus üheksa ja sai vigastada 152 inimest. Mullu juulis juhtus 152 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles hukkus kümme ja sai vigastada 197 inimest.

Tänaku sõnul paistis juulikuu silma purjus juhtidega, kiiruseületajatega ja kaherattaliste sõidukitega juhtunud liiklusõnnetuste poolest. Juulis juhtus alkoholi tarvitanud juhtidega 20, kiirust ületanud juhtidega 45 ja kaherattaliste sõidukite juhtidega 36 liiklusõnnetust. Kaherattalistega õnnetustest juhtus 19 jalgratastega, kümme mootorratastega ja seitse mopeedidega.

«Kahjuks lõppes üks alkoholijoobes juhi põhjustatud õnnetus kaassõitja surmaga. 21. juulil kella 5.01 ajal toimus liiklusõnnetus Valgamaal Karula vallas Laatre-Lüllemäe-Hargla tee 18. kilomeetril, kus ratastraktor T-25, mida juhtis alkoholi tarvitamistunnustega 22-aastane Karl sõitis teelt välja kraavi. Traktori astmelaual kaasa sõitnud 22-aastane Uku jäi traktori alla ja hukkus sündmuskohal,» märkis Tänak.

Politsei tuletab autojuhtidele meelde, et augustikuus on tänavatel taas rohkem lapsi näha, mis peaks juhte muutma väga ettevaatlikuks. Õnnetuste vältimiseks, tuleb piirkiirusest kinni hoida, sõita kaine ja puhanuna ning kaassõitjate turvalisuse huvides peavad kõik autos istujad kinnitama turvavöö.

«Puhkusteperioodi lõppedes muutub ka liikluspilt – autosid on taas teedel rohkem. Sujuva ja tõrgeteta liikluse huvides soovitame kõigil sõidukijuhtidel võimalikult palju mõelda oma ette oma marsruut ja planeerida sõiduks piisavalt aega. Närviline liiklemine tekitab rohkem liiklusohtlikke olukordi ja plekimõlkimisi, see aga omakorda ummikuid, mis lõppkokkuvõttes mõjub liikluse sujuvusele halvasti,» nentis Tänak.

Mullu juhtus Eestis kokku 1475 inimvigastatutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 1875 ja hukkus 101 inimest. 2010. aastal oli Eestis 1349 inimvigastatutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 1742 ja hukkus 79 inimest. 2009. aastal juhtus 1501 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 1931 ja hukkus 100 inimest.

2010. aasta oli esimene ja seni ainus aasta rohkem kui poole sajandi järel, mil liiklusõnnetustes hukkunute arv jäi alla saja. Liikluses hukkunute aastane arv tõusis Eestis üle saja 1947. aastal.

2008. aastal hukkus Eestis toimunud 1868 liiklusõnnetuses 132 ja sai vigastada 2398 inimest. Viimase poole sajandi kõige traagilisem aasta oli 1991, kui Eestis hukkus liikluses 491 ja sai vigastada 2175 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles