Putin lükkaks edasi NATO vägede väljaviimise Afganistanist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin soovib, et NATO hoiaks oma vägesid Afganistanis kuni sealse olukorra stabiliseerumiseni.

Putin ei pea õigeks, et suurem osa NATO-juhitavatest julgeolekutagamisjõududest viiakse 2014. aasta jooksul välja ning antakse julgeoleku tagamine riigis afgaanide endi kätte.

Vägede äratoomine muudaks Putini sõnul selle Venemaa lõunapiiril asetseva riigi vastuvõtlikuks sõjategevusele ja narkokaubandusele.

«On kahetsusväärne, et paljud operatsioonis osalejad mõtlevad, kuidas sealt lahkuda. Nad võtsid endale selle koorma ning neil tuleks see ka lõpuni kanda,» ütles ta kolmapäeval Uljanovskit külastades.

Putini hinnangul peaks Venemaa NATOt Afganistanis aitama. Afganistanis praegu Vene vägesid ei ole, kuid Venemaa toetab operatsiooni, lubades transiiti läbi oma territooriumi. Uljanovskisse on kavas rajada NATO logistikakeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles