IRLi ministrid jätsid küsimused Michalist selgete vastusteta

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

Tänasel valitsuse pressikonverentsil osalesid vaid Isamaa ja Res Publica Liidu esimees, kaitseminister Urmas Reinsalu ja tema parteikaaslasest siseminister Ken-Marti Vaher, kes aga ei soovinud öelda, mida nemad kahtlustuse saanud justiitsministri Kristen Michali nahas olles praegu teeks.

«Need on hüpoteetilised küsimused,» nentis Reinsalu. «Kunagi küsiti minult, et kas oleks komparteisse astunud. Ei oleks! Ei hakka nende hüpoteesidega kaasa minema.»

Reinsalu sõnul on ajaloost näha, kuidas poliitikud on otsuseid teinud ja lähenemised on olnud erinevad, kuid erinevad on olnud ka olukorrad.

«Meil on koalitsioonivalitsus ja küllap Reformierakond oma käsitlused esitab,» sõnas Reinsalu. «Kõige olulisem on asja menetlemise läbipaistvus, sõltumatus ja kiire tõeni jõudmine – see on kõigi huvides.»

Reinsalu rõhutas uuesti, et ta ei soovi esile kutsuda valitsuskriisi, mis tekiks, kui IRL hakkaks Reformierakonna ministreid vahetama.

Vaher jättis Michali küsimuse üldse vastuseta, viies teema sellele, et objektiivse uurimise tagamiseks on uurimisalluvused sellised nagu nad on.

«Uurimistoiminguid viivad läbi keskkriminaalpolitsei töötajad, kes on siseministeeriumi valitsemisalas,» selgitas Vaher. «Teatavasti justiitsministrile allub prokuratuur.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles