Ligi: tõe väljaselgitamisel on suurem väärtus kui partei punktivõidul

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Reformierakonna aseesimees, rahandusminister Jürgen Ligi ütles, et tõe erapooletul väljaselgitamisel on suurem väärtus kui partei punktivõidul, mida võiks anda erakonna rahastamist puudutavas kriminaalmenetluses kahtlustuse saanud poliitikute demonstratiivne ohverdamine.

«Küsida võiks ka nii, kas ühe riigi minister tohib olla nii haavatav, et kellegi sõnad omaks peab võtma sõltumata sellest, mida ise teab, ja olematusse taanduma? Ühest vastust ju pole, aga üheselt inimestena võiksime me kõik käituda ikka ja pidada tänitamisega piiri,» ütles Ligi Postimehele.

Ligi märkis, et kõige paremini teab kahtlustuse kohta tõde justiitsminister Kristen Michal ise ja tema on otsustanud tagasiastumise asemel kahtlused ümber lükata. «See pole talle mitte kõige mugavam, vaid on kõige piinarikkam valik, aga arvestagem, et toetub tema teadmisele,» lausus ta.

Erakond on saanud kahtlustatavatelt tema kinnitusel seletused ja kuna nad ei nõustu nende vastu väidetavaga, saab oodata vaid tõe selgitamist. «Kasu oleks erakonnal demonstratiivsest ohverdamisest, aga meil on kolleegidega ka inimlik suhe ning tõe erapooletul väljaselgitamisel on suurem väärtus kui partei punktivõidul,» ütles Ligi.

Esmaspäeval käis justiitsminister Michal erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumises kahtlustatavana seitse tundi kestnud ülekuulamisel keskkriminaalpolitseis. Samas kriminaalasjas on kahtlustatav ka riigikokku kuuluv Kalev Lillo.

Riigiprokuratuur alustas Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks kriminaalmenetlust pärast reformierakondlase Silver Meikari arvamusloo ilmumist 22. mail. Meikar kirjutas toona Postimehes, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi tema sõnul Kristen Michal ning raha vahendajaks oli Kalev Lillo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles