Firmad värbavad töölisi kodumaa asemel endiselt välismaalt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturuameti koolitustest on nõutuim keevitajate kursus
Tööturuameti koolitustest on nõutuim keevitajate kursus Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi töötus Eestis aina kasvab, on mõned ettevõtted siiski eelistanud välistööjõu kasutamist. Selle aasta jooksul on esitatud 72 taotlust välistööjõu värbamiseks.


Nii näiteks on tööturuamet andnud loa 57 ukrainlase, kuue filipiinlase, nelja indialase ning kahe venelase töölevõtmiseks. Samuti on palutud luba ühe Valgevene ning ühe Kõrgõzstani elaniku värbamiseks.

Mainitud filipiinlased on Rakveres asuva Aqva Spa palgal ning töötavad massööridena. Kuigi veekeskuse ja hotelli juhi Monika Sooneste sõnul leidub ka Eestis idamaiste massaažikunstide pakkujaid, oli ettevõttel juba loomisest saati mõte palgata välismaalased kas siis Taist või mujalt.

«Kindlasti annab ka siin koolitada ja on ka koolitatud, kuid tahtsime, et teenus oleks autentne,» märkis juht, lisades, et sel ajal, kui plaan välismaalasi palgata tekkis, oli tööturul vastupidine seis praegusele. Spetsialiste polnud lihtsalt kuskilt leida.

Samas on ettevõte tänavu pikendanud mullu novembris saabunud filipiinlaste töölubasid ega plaani neid kodumaiste massööride vastu vahetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles