Keskerakondlased palusid prokuratuuril uurida Reformierakonna ja Fidenteri suhteid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Keskerakonda kuuluvad riigikogu liikmed Lauri Laasi ja Aadu Must palusid prokuratuuril uurida Reformierakonna ja osaühingu Fidenter suhteid, kuid prokuratuuri hinnangul ei sisaldanud teade kuriteo tunnuseid ning seega menetlust ei alustatud.

Laasi kinnitas Postimehele kuriteoteate saatmist, kuid ütles, et kiri oli adresseeritud prokuratuurile ja mitte avalikkusele, ega soovinud seetõttu täpsemaid kommentaare anda.

Riigiprokuratuur kinnitas samuti, et Keskerakonna kaks riigikogu liiget on kuriteoteate riigiprokuratuurile saatnud. «Avalduses soovitakse kriminaalmenetluse algatamist altkäemaksu, pistise ja rahapesu tunnustel reformierakondlastest valitsuse täpsemalt määratlemata liikmete suhtes, viidates eelkõige Äripäevas ilmunud artiklitele, mis käsitlevad Reformierakonna ja Fidenter OÜ vahelisi finantssuhteid,» ütles riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Katrin Lunt Postimehe küsimustele vastates.

Ta lisas, et kuna kuriteoteade kuriteo tunnuseid ei sisaldanud, ei olnud riigiprokuratuuri hinnangul seaduslikku alust kriminaalmenetlust alustada.

Reformierakonna ja Fidenteri suhetest kirjutanud Äripäeva kaebas erakond juuni lõpus kohtusse, nõudes mitmes artiklis avaldatud valeväidete ümberlükkamist.

Reformierakond teatas kohtusse pöördumise plaanist juba 30. mail, kui Äripäev kirjutas, et erakonna kolme viimast valimiskampaaniat on aidanud teha isik või isikud, kes varjavad end avalikkuse eest Šveitsis asuva privaatpanga Bank Julius Baer ja Co Eesti pangakonto taha. Ajaleht märkis, et nende andmetel on erakonna propagandat aidanud teha Fidenter OÜ, mille ainus juhatuse liige on reformierakondlane Remo Tiigirand.

Partei teatas pärast artikli ilmumist, et lükkab tagasi väited, nagu oleks erakonna trükiseid teinud ettevõte olnud nende toetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles