Siseministeerium andis Riigi Kinnisvara AS-ile 72 politsei ja päästeameti hoonet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhja päästekomando.
Puhja päästekomando. Foto: Kristjan Teedema

Siseministeerium andis täna Riigi Kinnisvara AS-ile (RKAS) üle 63 päästeameti ja 9 politsei- ja piirivalveameti kinnisvaraobjekti koguväärtuses 7 460 600 eurot, teatas ministeeriumi pressiteenistus.

Siseministeeriumi varade asekantsler Lauri Lugna põhjendas sellist sammu asutuste põhiülesannetele keskendumisega. Tema hinnangul annab kinnisvara üle andmine ning kinnisvara omaniku kohustustest loobumine lisavõimalusi investeeringuteks ning palkade tõstmiseks.

«Varade võõrandamine aitab paremini planeerida ministeeriumi ja haldusala eelarvelisi vahendeid ning suunata vabanevad vahendid politsei –ja piirivalveameti ning päästeameti olulistesse tegevustesse,» ütles Lugna. Ta lisas, et siseministeeriumi ülesanne on keskenduda eelkõige turvalisuse tagamisele.

Valdavas osas anti RKASile üle päästeameti päästekomandode ja kontorihooned, mis vajavad lähimal ajal olulisi parendustöid, et tagada politsei- ja päästeteenistujatele head töötingimused. RKAS tagab kinnisvara korrashoiu ja parendamise ning müüb ebavajalikku kinnisvara.

«Kinnisvara võõrandamisega RKASile ei pea päästeamet ega politsei- ja piirivalveamet enam remontima või parandama hooneid, mille seisukord seda hädasti vajaks. Seda ülesannet täidab edaspidi RKAS,» sõnas Lugna

Asekantsleri sõnul on säästlik mõtlemine ja vahendite optimaalne planeerimine praegusel ajal ainuke jätkusuutlik lahendus, et saavutada püstitatud eesmärgid õigeaegselt.

Kokku on siseministeerium RKASile 2009. aastast alates üle andnud 180 kinnisvara objekti, väärtuses üle 5,4 miljoni euro.

RKAS on 2001. aastal riigi kinnisvara senisest tõhusamaks haldamiseks loodud Eesti Vabariigile kuuluv 114,7 miljoni euro suuruse aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev ettevõte, mille kõik aktsiad kuuluvad riigile. Ettevõte investeeris möödunud aastal avaliku sektori asutuste töötingimuste parendamisse kokku 24 miljonit eurot ning juhtis täiendavalt ligi 8 miljoni euro eest CO2 projekti investeeringuid. Tänaseks on RKAS Kyoto protokolli alusel toimuva CO2 heitmekvoodi müügist saadava raha eest renoveerinud energiasäästlikumaks 219 hoonet üle vabariigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles