Eestlased on jätkuvalt tuumaenergia vastu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli põlevkivikaevanduste tuhamäed
Kiviõli põlevkivikaevanduste tuhamäed Foto: Egert Kamenik

Uuringu kohaselt hindavad eestlased tuumaenergiat kõige keskkonnavaenulikumaks energiaallikaks, ka põlevkivi pooldajaid on vähe.

Kõige enam hindab Eesti elanik keskkonnasõbralikke energiaallikaid, selgub keskkonnaministeeriumi tellitud uuringus. Valdav enamus vastajatest arvab, et elektritootmisel peab eelkõige lähtuma keskkonnale võimalikult väikse kahju tekitamisest, alles seejärel hinnatakse odavust.

Kõige paremaks peetakse nii maksumuse, keskkonnasõbralikkuse kui riigi julgeoleku seisukohalt tuuleenergiat, kõige halvemaks tuumaenergiat. Eesti tähtsaimat maavara, põlevkivi, peavad üle poolte vastanutest samuti keskkonnavaenulikuks.

Kõige kriitilisemad olid vastajad uute kaevanduste kavandamise suhtes. Keskkonnaminister Keit Pentuse sõnul annab see keskkonnaministeeriumile kinnituse, et uute kaevanduste asemel tuleb eelistada olemasolevate ammendamist.

«Uuringu tulemus on signaaliks, et selles valdkonnas oodatakse kõige rohkem tegutsemist ja tähelepanu pööramist,» ütleb Pentus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles