60 protsendil päästeameti kontrollitud Põhja-Tallinna korteritest puudus töötav suitsuandur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur
Suitsuandur Foto: Peeter Langovits

Põhja päästekeskuse inspektorid kontrollisid eile suitsuandurite olemasolu ja korrasolekut Põhja-Tallinnas asuvates korterites. Nõuetekohaselt paigaldatud, töökorras suitsuandur oli olemas 40 protsendil kontrollitud korteritest, teatas päästeamet.

1. augusti õhtul  kontrollisid põhja päästekeskuse inspektorid koos politseiga korraldatud ühisreidi ajal kokku 72 Põhja-Tallinna linnaosa kortermajades ning ühes ühiselamu tüüpi hoones asuvat korterit.  Töökorras suitsuandur oli olemas 40 protsendil kontrollitud korterites. Ohust varakult märku andev suitsuandur puudus 30 protsendil korteritest. Valesti paigaldatud või puuduva patareiga andureid leidsid kontrollijad eest 30 protsendil korteritest. Reidi tulemusena algatati 23 tuleohutusnõuete rikkumisest tulenevat väärteomenetlust.

Põhja päästekeskuse menetlusbüroo peainspektori Harpo Stroo sõnul ei saa kontrolli tulemustega rahule jääda. «Kuigi suitsuanduri olemasolu eluruumides on kohustuslik juba kolm aastat ning selle vajalikkusest on räägitud palju kauem pole kahjuks kõik inimesed aru saanud, et suitsuandur on vajalik eelkõige mitte seadusenõuete täitmiseks, vaid iseenda ja oma pere ohutuse suurendamiseks» nentis Stroo.

Päästeamet tuletab meeldem et esimese suitsuvine peale võimalikust hädaohust märku andev suitsuandur annab võimaluse kiiresti reageerides algav põleng ise kustutada või numbril 112 helistades päästjad kohale kutsuda. Mida varem tulekahju avastatakse, seda väiksemad on kahjud. Käivitunud alarmsignaal annab ohust teada öisel ajal ning muudab omanike kodust ära olles tähelepanelikuks naabrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles