Rakvere linnapea astus tagasi Reformierakonda

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla.
Rakvere linnapea Andres Jaadla. Foto: Tairo Lutter

Täna kogunenud Reformierakonna juhatuse otsusega kinnitati Rakvere linnapea Andres Jaadla taas Reformierakonna liikmeks.


Jaadla lahkus erakonnast oktoobris 2005. Kutse erakonda naasta esitas Jaadlale Reformierakonna Lääne-Virumaa maakondliku organisatsiooni juht, Riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland.

«Andres on tore ja tegus inimene, tal on alati uued ideed ja värsked mõtted ning just sellised inimesed on ka Reformierakonnas. Vaatamata sellele, et viimased aastad on Andres olnud poliitiliselt sõltumatu, ei ole ta oma maailmavaadet muutnud,» ütles Ojuland.

«Eestis ei ole palju linnapeasid, kes oleks oma linna heaks nii palju teinud kui Andres. Rakvere on hästi toimiv kohalik omavalitsusüksus ning ma usun, et linnaelanikel on Rakveres hea elada. Ei saa mööda vaadata ka sellistest Rakveres toimunud üritustest nagu näiteks Sumo MM ja punklaulupidu, mis on Andrese juhtimisel tõstnud Rakvere maailmakaardile,» ütles Ojuland.

Eelmistel kohalike omavalitsuste valimistel kandideeris  Jaadla Reformierakonna liikmena valimisliidu Kodulinn Rakvere nimekirjas, pärast valimisi asus Kodulinn Rakvere koalitsiooni moodustama, jättes Reformierakonna Rakveres opositsiooni, kirjutas Virumaa Teataja.

Toona otsustas erakonna juhatus Jaadla parteist sellise käitumise eest välja arvata.

«Juhatus leidis üheselt, et Reformierakonnas on arvamuste paljusus igati tervitatav, kuid ei ole mõeldav, et mõned reformierakondlased on opositsioonis ja mõned koalitsioonis ja justkui vastutavad, aga samas ka ei vastuta piirkonnas tehtavate otsuste eest,» põhjendas toona Jaadla väljaheitmist erakonna peasekretär Kristen Michal.

«Meil on ka tava, et erakonna juhatus austab oma piirkondade tahtmist, ning kui suuri küsitavusi ei ole, siis nende ettepanekud ridade puhastamiseks ka läbi lähevad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles