Türgi alustas Süüria piiri lähedal õppusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi tank Süüria piiri lähedal Kilise provintsis.
Türgi tank Süüria piiri lähedal Kilise provintsis. Foto: SCANPIX

Türgi relvajõud alustasid Süüria piiri lähedal õppusi, olles enne hoiatanud, et on valmis kurdi mässulistele üle piiri järgnema, vahendas uudisteagentuur Anatolia täna.

Õppustel Kilise provintsis asuva Oncupinari piiripunkti lähedal osalesid tankid, soomukid ja õhutõrjeseadeldised, vahendas Anatolia ja lisas, et need jätkuvad korrapäraselt.

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan nimetas eelmisel nädalal endastmõistetavaks võimalust, et Türgi sõdurid järgnevad Kurdistani Töölispartei (PKK) sissidele Süüriasse.

Türgi meedia sõnul on tegu Süüriale suunatud jõudemonstratsiooniga. Ankara väidab, et Damaskus annab kurdi sissidele vaba voli oma territooriumilt Türgis rünnakuid korraldada.

Türgi asus piirialal sõjalist kohalolekut tugevdama pärast oma hävitaja allatulistamist Süüria poolt 22. juunil.

Lisaks on Türgis üle 45 000 Süüria põgenikku ja Ankara toetab Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi vastast Süüria Rahvusnõukogu (SNC).

PKK-d peab terrorirühmituseks lisaks Türgile ka suurem osa rahvusvahelisest üldsusest. Sisside 1984. aastal alanud vaenutegevuses on hukkunud üle 45 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles