Kõue mõisas toimus esimene missioonidel käinud sõdurite kokkutulek

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurid Afganistanis.
Eesti sõdurid Afganistanis. Foto: Raigo Pajula

Harjumaal Kõue mõisas toimus reedel Eesti esimene välismissioonidel käinud kaitseväelaste ja reservväelaste kokkutulek.

Kokkutuleku peakorraldajad on Eesti reservohvitseride kogu liikmed ja Kõue mõis, teatas kaitseministeerium BNSile. Korraldajate esindaja kapten Lauri Kurvitsa sõnul on sellise ürituse korraldamine vähim, mida nad missioonil käinud meeste heaks teha saavad. «Sarnaseid üritusi korraldavad tegelikult kõik riigid, kelle üksused missioonidel osalevad. Tänane kokkutulek kannab mõtet, et kõigi veteranidega tuleb kontakti hoida ning aidata neil koonduda ühtsesse organisatsiooni,» lausus Kurvits.

Kaitseväelaste ja reservväelaste kokkutuleku korraldamisel olid abiks kaitseväe logistikakeskus ja Kaitseliit. Eesti kaitsejõud on osalenud rahvusvahelistel sõjalistel missioonidel alates 1995. aastast ja käesolevani on välisoperatsioonidel osalenud umbes 2300 inimest, kellest reedesel kokkutulekul oli osalejaid üle kolmesaja.

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles, et Eesti riigi jaoks on oluline väärtustada iga veterani. «Meie ülesandeks on meeles pidada iga inimest, kes on valinud elukutseks meie vabaduse kaitsmise. Eesti riik ja ühiskond peavad seisma selle eest, et lahingust naasnutesse suhtutakse igapäevaselt tähelepanu, hoole ja mõistmisega ning kedagi ei jäeta probleemidega üksi,» sõnas Reinsalu.

Tema sõnul on kaitseministeeriumi eestvedamisel sel aastal plaanis vastu võtta riiklik veteranidepoliitika, mille eesmärgiks on kõigi veteranide ühiskondlik tunnustamine ja professionaalne toetamine.

Poliitika on ühelt poolt suunatud veteranide kogukonna kui terviku tunnustamisele, teisalt võimalike abivajajate parimal moel toetamisele, kaasates selleks erinevate eluvaldkondade asjatundjaid.

Üritusel osalejaid tervitas ka kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles