Reformierakonna toetus nooremate küsitletute seas on tõusnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Indrek Sammal

Reformierakonna toetus alla 35-aastaste küsitletute seas on kolmandat kuud järjest kasvanud, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Alla 35-aastaste seas on Reformierakond mitu aastat kõige populaarsem erakond. 2012. aasta jaanuaris 39-protsendine toetus langes, kuid langus peatus aprillis 34 protsendil. Edasi on toetus taas tõusnud, olles juunis 36 ja juulis 38 protsenti.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus alla 35-aastaste seas on 25 protsenti, mida on ühe protsendipunkti võrra rohkem kui juunis.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus on samuti tõusnud ja seda ühe protsendipunkti võrra 18 protsendile juulis.

Neljandat kuud on noorte seas languses Keskerakonna toetus. Jaanuarist märtsini oli toetus 23 protsenti, edasi on toetus langenud aprillis 20 protsendile, mais 17 protsendile, juunis 16 protsendile ja juulis 13 protsendile.

Erakonna Eestimaa Rohelised toetus on juuni 5 protsendilt langenud 4 protsendile juulis.

Küsitlusperioodil 20. juunist 25. juulini küsitles TNS Emor 817 valimisealist kodanikku.

Erakondade toetusprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles