MTA puistas salaviina ja –sigarettide müüjaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliameti (MTA) ametnikud viisid sel nädalal salakauba avastamiseks sisemaal läbi mitu ühisoperatsiooni, mille tulemusel leiti salasigarette ja alkoholi.


Ühe operatsiooni raames otsisid MTA töötajad Narva linnas läbi mitmeid kortereid, muid ruume ja sõidukeid, mille tulemusel avastati erinevates kogustes salasigarette ja kanget alkoholi, teatas MTA avalike suhete juht Ivi Papstel. Kokku avastasid MTA ametnikud 35 140 salasigaretti ja 32 pudelit kanget alkoholi, millel olid Venemaa maksumärgid.

MTA tollikontrolli osakonna juhataja Urmas Koidu sõnul tähistas operatsioon tugevdatud jõududega salakaubanduse vastase võitluse algust sisemaal. «Tulemuste osas on oluline märkida, et suur osa avastatud salasigarettidest olid originaalplokkides, mis tähendab, et suure tõenäosusega tabati salasigarettide nn organisaator-varustaja. Hea meel on ka tõdeda, et ühisoperatsioon viidi läbi tõrgeteta ja koostöö eri üksuste vahel toimis väga hästi,» ütles Koidu. Ühisoperatsiooni olid kaasatud MTA ametnikud lõuna ja lääne regioonist ning Jõhvist ja Rakverest.

Teine ühisoperatsioon viidi koostöös politsei- ja piirivalveametnikega läbi Jõhvi turul. Selle tulemusel avastati neljast erinevast kohast kokku 4480 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

MTA jätkab võitlust salakaubandusega sisemaal tugevdatud jõududega. Eesti Konjunktuuriinstituudi arvestuste kohaselt oli 2011. aastal salasigarettidest põhjustatud tubakamaksu puudujääk ligi 43 miljonit eurot aastas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles