Pärnu IRL eitab ärimehe väiteid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Sarandi.
Raul Sarandi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon Pärnu linnavolikogus eitas ärimees Kaido Kruusoja väiteid, nagu oleks fraktsioon talt valimiste tarvis raha palunud.

«IRLi Pärnu linnavolikogu fraktsiooni eestvedamisel, mahitamisel, mõjutamisel või ähvardamisel ei ole tehtud AS Port Artur Grupi ärimeestele mitte mingeid ettepanekuid,» teatas fraktsioon. «IRLi Pärnu linnavolikogu fraktsiooni esimees ja aseesimees ei ole Kaido Kruusojalt mitte mingisuguseid teeneid küsinud ja kõik sellele väitele rajatud sõnumid ei vasta tegelikkusele.»

IRLi Pärnu osakonna esimees Raul Sarandi lisas, et laimamine, valetamine ja ka laimu levitamine on kahetsusväärne ega õilista inimest.

«Väljapressimises süüdistamine on karm - igaüks, kes seda teeb peab olema valmis oma sõnade eest vastutust kandma, ka ajakirjanik, keda kannustab isiklik kibestumine või viha,» lisas ta.

Pärnu Postimehe võrguväljaanne kirjutas kolmapäeval, et pärast seda, kui Port Artur Grupp keeldus IRLi valimiste eel toetamast, esitas erakond Pärnu linnavolikogule eelnõu, milles soovitakse sillakoridori kokkulepe tühistada.

«IRL soovib tühistada linnale kahjuliku volikogu otsuse,» teatas erakonna Pärnu linnavolikogu fraktsioon eelmisel nädalal. Pressiteate väljastanud fraktsiooni esimees Mart Alliku ja aseesimees Raul Sarandi kirjutasid, et muutunud majandusolukorras pole linnal suureamhuliseks maadevahetuseks raha.

«Paar nädalat tagasi oli ettepanekule allakirjutanute ja minu kohtumine, kus lähenevatele kohalike omavalitsuste valimistele viidates anti selgelt mõista, et valimistel osalemiseks on vaja raha,» ütles Port Artur Grupi nõukogu esimees Kruusoja ajalehele. «Et praeguses majandusolukorras on rahaga täpselt nii, nagu on, see ettepanek tegutsema ei innustanud.»

Port Artur Grupile kuulub tütarettevõtete kaudu Raadio Pärnu. Kruusoja kinnitusel oli alternatiivne ettepanek tasuta vabamikrofon Raadio Pärnus, et teha «Ärapanija»-laadset saadet.

«Et sellisest poolpoliitilisest, ühte serva kaldu saatest ei saa üks meediakanal kuidagi huvitatud olla, mindi lahku kokkuleppele jõudmata,» lisas ta.

Kruusoja sõnul on nüüdseks selge, mida selline kokkuleppele mittejõudmine endaga kaasa võib tuua.

Sarandi möönis lehele, et tal on nii Raadio Pärnu reklaamitoimetaja kui Kruusojaga olnud juttu ettepanekust saada raadios eetriaega. «Tegime ettepaneku, aga ei jõudnud hinnas kokkuleppele,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles