Telekanal: iraanlased tunnistasid üles tuumateadlaste tapmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani riigitelevisioonis näidati mehi ja naisi, kes väidetavalt tunnistasid üles nelja tuumateadlase tapmises osalemise.
Iraani riigitelevisioonis näidati mehi ja naisi, kes väidetavalt tunnistasid üles nelja tuumateadlase tapmises osalemise. Foto: SCANPIX

Iraani riigitelevisioon näitas täna mitut isikut, kes väidetavalt kuuluvad nelja tuumateadlase tapmise «üles tunnistanud» 13 iraanlase hulka.

Telekanali andmeil läbisid võrgustikku kuulunud mehed Iisraeli luure väljaõppe ning said käske Washingtonist ja Londonist.

Videolõigus räägivad kahtlusalused sellest, kuidas nad väidetavalt valmistusid teadlasi mõrvama. Samuti näidati hooneid, mis olevat Iisraeli sõjaväelaager, kus nad väljaõppe said.

Öösel eetrisse antud 40-minutilises videos väideti, et 13 kahtlusaluse seas on kaheksa meest ja viis naist, kelle nimed kõik ära toodi.

Üks neist oli 15. mail hukatud Majid Jamali Fashi, kes mõisteti süüdi Iisraeli luureteenistuse Mossadi heaks töötamises ja tuumateadlase mõrvas keskse rolli etendamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles