Sõdur: haavatute rehabilitatsioonisüsteem võiks kiiremini areneda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastada saanud sõdurid tulid otse rattalaagrist kaitseatašee vastuvõtule.
Vigastada saanud sõdurid tulid otse rattalaagrist kaitseatašee vastuvõtule. Foto: Toomas Huik

Missioonidel haavata saanud kaitseväelased tunnevad küll, et Eesti riik neist hoolib, kuid paljud teenused jäävad täna pidama rahapuuduse taha.

Missioonidel haavata saanud seitse Eesti kaitseväelast lõpetasid hiljuti USA mittetulundusühingu Wounded Warrior Project korraldatud rattasõidulaagri Saksamaal ning täna olid need mehed ja naised kutsutud USA saatkonna kaitseatašee juurde väikesele vastuvõtule, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Afganistanis haavata saanud Georg Allik tunnistab, et taoliste ühisürituste kasu seisneb selles, et tutvuda omasugustega ja saada jõudu oma eluga hakkamasaamiseks.

Allik tunnistab, et ehkki sõjameeste rehabilitatsioonisüsteem on Eestis viimase nelja aasta jooksul sisuliselt nullist üle ehitatud, võiks asjad areneda kiiremini.

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles, et loodab, et ministeeriumis valmiv veteranipoliitika ei jää vaid tühipaljaks paberiks ning see kiidetaks valitsuses heaks juba selle aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles