Nigeeria tulistajad tapsid kirikus 19 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria president Goodluck Jonathan.
Nigeeria president Goodluck Jonathan. Foto: SCANPIX

Nigeerias avasid relvastatud isikud evangeelses kirikus jumalateenistuse ajal tule, tappes vähemalt 19 inimest, ütlesid ametivõimud täna.

Politsei esindaja sõnul ründasid tundmatud relvastatud isikud Deeper Life Bible kirikut jumalateenistuse ajal. Ta ei osanud öelda, kui palju inimesi kirikus viibis. Samuti pole ükski isik veel tulistamise eest vastutust võtnud.

Islamiäärmuslaste rühmitus Boko Haram on korraldanud viimaste kuude jooksul rünnakuid Nigeeria põhja- ja keskosas asuvatele kirikutele. Väidetavalt on osa grupi liikmetest pärit Kogi osariigist.

Nigeeria president Goodluck Jonathan ütles juunis, et Boko Haram otsib võimalusi, et tekitada kirikute ründamisega religioosset kriisi valitsuse destabiliseerimiseks.

Nädalavahetusel Youtube’i postitatud videos kritiseeris Boko Harami liider Jonathani ja USA presidenti Barack Obamat, kes kuulutas rühmituse juhi «globaalseks terroristiks».

Nigeeria on Aafrika kõige suurem naftatootja ning on lõhestunud peamiselt moslemite asustatud põhjaosaks ning kristlikuks lõunaosaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles