Kõrvade lõikamisega ähvardaja peab vangi minema

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga
Nuga Foto: Reuters / Scanpix

Kohus mõistis paarikümnes kuriteoepisoodis süüdi ning kolmeks aastaks vangi noormehe, kes oli piirivalvurit näkku löönud, võõrast pangakontot kasutades SMS-laene välja petnud ja kannatanut noaga kõrvade peast ära lõikamisega ähvardanud.


Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja tunnistas Jaan Palu (23) süüdi karistusseadustiku kümne erineva paragrahvi järgi ja karistas teda iga kuriteo eest erineva pikkuse vangistusega, mis oleks matemaatiliselt kokku liites andnud kokku ligi kümneaastase vangistuse, kirjutab Meie Maa.

Kuna seaduse järgi ei tohi liitkaristus ületada mõistetud üksikkaristuste summat ega raskeima karistuse ülemmäära, mõistis kohus Jaan Palule nelja aasta ja kuue kuu pikkuse reaalse vangistuse.

Lühimenetluse boonusena arvas kohus sellest kolmandiku maha, nii tuleb mehel kohtuostuse järgi kolmeks aastaks vangi minna.

Arvestades, et Palu viibis vahi all alates mullu 9. augustist, on tal üle poole aasta vangistusest praeguseks ära kantud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles