Narva tugevdas supelrannas valvet

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joaorg - Narva jõe sopp, mida eraldab põhisängist väike maakitsus.
Joaorg - Narva jõe sopp, mida eraldab põhisängist väike maakitsus. Foto: Põhjarannik

Narva ajaloolise keskuse juures Joaorus hiljuti juhtunud õnnetus – uppus laps – sundis linna võime tugevdama rannavalvet ja vetelpäästet. Kuulutati välja ka täiendav konkurss analoogse teenuse pakkuja leidmiseks.

Kommunaalmajanduse eest vastutav Narva linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnaplaneerimise amet ootab 10. augustini avaldusi rannavalve ja vetelpääste teenuste pakkujatelt. Linn kavatseb turvalisuse suurendamisse panustada 2000 eurot, kirjutas Põhjarannik.

Kevadel sõlmitud lepingu kohaselt osutab kogu suve vältel Joaorus rannavalve ja vetelpääste teenust USS Security Eesti Ida osakond. Valdkonda kureeriva keskkonnaspetsialisti Dmitri Koroljovi sõnul ei saanud linn kehtivat lepingut lihtsalt muuta.

«Riigihankeseadus ei anna meile õigust suurendada lepingu hinda rohkem kui 20 protsendi võrra, antud juhul oleks see umbes 730 eurot. Sellest piisas, et tellida augustis 17 päeval rannavalvurile tunni aja võrra pikem tööpäev – 11-20 -, teine vetelpäästja alates kella kolmest ja ranna lähedusse autopatrull,» ütles Koroljov.

«See kõik on juba olemas, ent selleks, et sama jätkuks ka 18.-31. augustini, kuulutati välja uus konkurss. Enamgi veel, kuigi rannahooaeg kestab Eestis augusti lõpuni, jätame päästja randa 16. septembrini: juhuks, kui ilm on soe ja inimesed jätkavad suplemist,» rääkis Koroljov.

Ametnik märkis, et USS Security valvab Narva linna supelranda juba teist hooaega ja etteheiteid ei ole firmale seni olnud.

Turvalisuse tagamiseks paneb linnavalitsus lähipäevil rannas üles ka infotahvlid vees viibimise reeglitega. Venemaa poolele saadetakse kiri palvega tõhustada naabrite informeerimist elektrijaama lüüside avamisel.

28. juulil tõusis Joaoru rannas keset palavat päeva Ivangorodi hüdrojaama tammi lüüside avamise tagajärjel järsult veetase, mis tekitas paanikat.

Üksi jäänud ning tugeva voolu ja keeristega võidelnud lapse päästsid kaks narvalast, samas kui üks 11aastane tüdruk jäi märkamata ja uppus.

Lapsed tulid randa koos ja suplesid vanemate järelevalveta. Aidata ei suutnud neid ka USS Security vetelpäästja, keda inimesed sel hetkel rannas ei näinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles