Pulmade tippaeg meelitas saarele kümneid abiellujaid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielu
Abielu Foto: SCANPIX

Juuli viimane ja augusti esimene nädalavahetus olid Saaremaal abielude registreerijate jaoks ääretult töised ja neil kahel nädalavahetusel abiellus 21 paari, mis on ühtlasi tänavune pulmarekord.

Kui eelmisel aastal oli augusti esimese nädala seisuga Saare maavalitsuses sõlmitud 45 abielu, siis tänavu oli samaks ajaks sõlmitud juba 67 abielu, kirjutas Saarte Hääl.

Neile lisanduvad veel kiriklikud abielud, mida perekonnaseisuametniku sõnul peaks olema 15 kandis ning neidki on Saare maavalitsuse nõunik-perekonnaseisuametniku Avo Levisto sõnul paari võrra rohkem, kui läinud aastal.

See, et nüüd kahe nädalavahetuse peale juhtus rekordilised 21 abielusõlmimist, oli Levisto sõnul mõneti ootuspärane, sest just juuli teine pool ja augusti algus ongi see nn pulmade tippaeg.

Nüansina tõi Levisto välja, et suur hulk Saaremaal abiellujatest ei ole tegelikult inimesed, kes oleksid oma elu Saaremaaga sidunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles