Süüria valitsusvastased teatasid Vene kindrali tapmisest

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Süüria valitsusvastased teatasid kaitseministeeriumi nõunikuna töötanud Vene kindrali tapmisest pealinnast Damaskusest läände jäävas Ghouta regioonis.

Reutersile saadetud videost on näha Süüria armee väljastatud isikutunnistust Vladimir Petrovitš Kodžijevile. Hawks Special Operations Battalion, kes video saatis, ei täpsustanud Vene sõjaväelase tapmise kuupäeva.

Pataljoni esindaja leitnant Majid Sayyed Ahmadi kinnitusel elimineeriti lisaks kindralile ka tema isiklik tõlk Ahmad a-Ayyouq.

Kõnealuse rühmitusega ühenduses olnud Süüria opositsiooni allikas kinnitas, et kindral tapeti kaks nädalat tagasi. Sama allika sõnul juhivad Hawksi pataljoni valitsusvägedest ülestõusnute poolele jalga lasknud ohvitserid.

Sama rühmitus võttis vastutuse juulis korraldatud rünnakus Damaskuses, kus sai surma neli president al-Assadile lojaalset tippsõjaväelast.

Vene võimud pole kindrali väidetavat tapmist kommenteerinud.

Süürias on oletatavasti mitusada Vene sõjaväelast, kuna riik toetab endiselt president Bashar al-Assadi valitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles