Keskerakond soovib taastada pensionide tasuta kojukande

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid tahaks raha endiselt postkontorist saada. Pildil teenindaja Urve Pihlak Viiratsi postkontoris.
Pensionärid tahaks raha endiselt postkontorist saada. Pildil teenindaja Urve Pihlak Viiratsi postkontoris. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar ütles, et endise sotsiaalministri Maret Maripuu algatatud pensionide kojukande tasuliseks muutmine võtab raha tuhandete pensionäride taskust, seetõttu teeb erakond ettepaneku taastada endine olukord.

Savisaare sõnul tuleb Keskerakond järgmisel nädalal riigikogus välja muudatusettepanekutega, mis taastaksid pensionide tasuta kojukande ning loobuks võimalusest kanda ilma pangakontota pensionäri raha teise isiku arvele.

«Rahvaliit andis juba aasta alguses sisse eelnõu, mis oleks endise olukorra taastanud, kuid seal jäeti alles võimalus kanda raha teise isiku arvele. Sellega on juba probleeme tekkinud: mis juhtub siis, kui teine isik peaks näiteks surema, aga teada on ka, et tihti ei saa vanemad ja lapsed omavahel kõige paremini hakkama,» rääkis Vilja Savisaar.

«Taotleme endise korra taastamist, ehk pensionär, kel pole pangakontot, saaks oma pensioni kätte kas postkontoris või selle puudumisel viiakse raha koju riigi kulul.»

Savisaar ütles, et pensionide kojukande tasuliseks muutmine toob riigiettevõttele Eesti Post sisse üle 11 miljoni krooni aastas. Sama summaga tuleks arvestada endise olukorra taastamisel riigi kulutuste suurenemist.

«Riik võiks natukenegi mõelda, et nende tagant, kel niigi vähe raha, ei ole mõtet võtta.»

Savisaare sõnul andis eelmise sotsiaalministri soov postiteenuse pealt kokku hoida ja maksta pensioniraha välja panga kaudu tagasilöögi just maapensionäridele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles