Pussy Rioti laulja võrdles kohtuprotsessi Stalini-aegsete repressioonidega

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liikmed täna Moskvas kohtus.
Pussy Rioti liikmed täna Moskvas kohtus. Foto: SCANPIX

Vene punkbändi Pussy Rioti laulja võrdles täna ansambli kohtuasja Stalini-aegsete repressioonidega ja hoiatas, et Vene poliitiline süsteem liigub kokkuvarisemise suunas.

Nadežda Tolokonnikova sõnas täna kohtule, et istung kujutab endast NKVD troikadega sarnanevat poliitilist represseerimist.  

«Ajalugu, sealhulgas stalinistlik terror, ei õpeta inimesi,» sõnas ta Moskva kohtus klaasikasti seest, kus kohtualused peavad istungi väitel viibima.

«See on kogu valitsussüsteemi üle käiv protsess,» lisas ta ja ennustas sellise süsteemi kokkuvarisemist. Tolokonnikova nimetas oma bändi dissidentide õpilasteks ja järeltulijaiks ning sõnas, et tunneb end riigi ees kaitsetuna.

«Alates meie vahistamisest ei suuda me enam nutta. Me oleme kaotanud oma nutmisvõime. Terve protsessi vältel on nad keeldunud meid kuulamast,» sõnas Tolokonnikova.

Kohtuotsus Moskvas Lunastaja kirikus punkpalvuse korraldanud naistebändi kohta avaldatakse 17. augustil kell 15.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles