Vene kindral: kuuldused minu surmast Süürias olid valed

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastane mees lõhub Süüria presidendi Bashar al-Assadi fotot.
Valitsusvastane mees lõhub Süüria presidendi Bashar al-Assadi fotot. Foto: SCANPIX

Kindral Vladimir Petrovitš Kužejev, kelle surmast Süüria valitsusvastsed avalikkust teavitasid, kohtus täna Vene kaitseministeeriumis ajakirjanikega ja lükkas kuuldused oma surmast ümber.

«Tänan meediat tohutu tähelepanu eest minu tagasihoidliku isiku vastu. Inimlikus mõttes oli informatsioon hukkumisest Süürias minu jaoks väga ebameeldiv. Olen väga mures, sest see tegi väga rahutuks minu koduseid, lähedasi ja tuttavaid. Minu telefon on täna helisenud peaaegu pool päeva,» rääkis kindral Interfaxi vahendusel.

Varem olid Süüria valitsusvastased kinnitanud telekanalile Al Arabiya , et tapsid Vene kindrali Vladimir Petrovitš Kodžijevi (nii kirjutati tema nime Araabia meedias), kes väidetavalt töötas Süürias kaitseministeeriumi nõunikuna.

Kindrali väidetavast tapmisest kirjutas ka Reuters.

Venemaa jõustruktuuride esindajad nimetasid teadet provokatsiooniks ja kinnitasid, et Kodžijevi-nimelist kindrali Venemaa armees pole. Ilmselt mõeldi siis Vladimir Kužejevit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles