«Süda tagus nii kõvasti, et pidin pärast Kanteri võistlust rahusteid võtma!»

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahte medalit peavad Eesti kohta heaks saavutuseks nii olümpiat pingsalt jälginud, kui ka spordist mitte väga huvitunud inimesed, selgus Postimehe tänavaküsitluses.

Kontserdile suunduv Leida Sarapuu ütles, et elas Kanterile eile nii emotsionaalselt kaasa, et pidi pärast võistluse lõppu rahusteid võtma. «Süda tagus nii kõvasti!» ütles Sarapuu.

Kahe medaliga on Sarapuu väga rahul ja lubas, et läheb Nabile ja Kanterile kindlasti vastu, kui mehed olümpialt tagasi tulevad. «Kallistada tahaksin neid. Hea meelega küpsetaksin neile ka koogi! Nii tublid mehed!» ei peida Sarapuu oma rõõmu.

Ka Enn Heinsoo peab kahte medalit kõvaks tulemuseks, millega võib rahul olla. Enda sõnul ta just kahte medalit olümpiamängudelt ootaski: «Üks tuli üle plaani ja üks jäi puudu. Lootsin vehklemisest, aga tuli maadluses.»

Piret Joala mainib sarnaselt Heinsoole, et vehkleja Nikolai Novosjolovi väljalangemine avakohtumisel tõi väikese pettumuse. Joala sõnul lootis ta, sarnaselt ülejäänud Eestile, ka Kanterile kuldmedalit, kuid eilset võistlust jälgides oli suur rõõm saavutatud pronksi üle.

«Tase oli väga ühtlane. Hadadi muidugi üllatas, temast ei teadnud midagi.» Joala sõnul võib alati paremat loota, kuid on üldiselt eestlaste esitusega Londonis rahul.

Kahe medaliga on rahul ka mitmed neist, kes end muidu spordisõbraks ei pea. Helen Ojamets ütles, et Nabi finaalmaadlust ta ei näinud, kuid Kanteri kettahetmisele elas eile teleri vahendusel siiski kaasa.

Karl Gustav Kello ei ole enda sõnul Londoni mängudele väga palju kaasa elanud, kuid kahtlemata on olümpiamängud teda sporti lähemalt jälgima pannud. «Olümpiamedal on igati kiiduväärt tulemus, ükskõik, mis värvi see on,» ütleb Kello. Medalitevõitjatest teab ta nii palju, et Kanter võitis pronksi ja hõbe tuli Eestile maadluses.

Helsingist pärit Ville Vedenpää kinnitab, et peab Eesti kahte medalit heaks saavutuseks. Eriti rahul on Vedenpää loomulikult Soome eile võidetud hõbemedaliga.

Peatuses trolli ootav Heljor Kase aga vastab Postimehe küsimusele olümpiatulemuste kohta, et tal nii suurt huvi nende mängude vastu ei ole ja seega pole ta neid ka jälginud. «Eks ma olen juba vana ka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles