Pikhof: riik panustab vähe aktiivsetele tööturumeetmetele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötute valmistatud lindude pesakastid.
Töötute valmistatud lindude pesakastid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof ütles täna riigikogus kõneldes, et riik panustab aktiivsetele tööturumeetmetele liiga vähe ehk vaid 0,1 protsenti SKT-st.


Pikhofi sõnul pole Eesti aktiivseteks tööturumeetmeteks ära kasutanud isegi Euroopa sotsiaalfondi raha ja nüüd on viimane aeg selles osas midagi ette võtta. Ta lisas, et seni on kasutatud põhiliselt passiivseid meetmeid ja tegeletud tagajärgede likviseerimisega.

Sotsiaalkomisjoni esimehe hinnangul on meil töövahendus tagasihoidlik ja tööturuametit eriti ei usaldata. Ka on seal töötavad ametnikkud alatasutatud ja infosüteem aeglane. «Ümber- ja täiendõpe on olnud pigem müüt kui tegelikkus, sest see toimib vaid registreeritud töötute suhtes ja kestab liiga lühikest aega,» sõnas ta.

Pikhofi sõnul on uus töhõiveprogramm praegu ettevalmistamisel. Palju kasu lootis ta ühtse töötukassa tekkimisest ja töölepingu rakendumisest.

Mitmed Pikhofile küsimusi esitanud riigikogu liikmed leidsid, et just tema juhitav komisjon on liiga vähe teinud tööturu olukorra parandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles