Veskimägi: euro saamiseks tuleb eelarvest kärpida veel viis miljardit

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi.
Taavi Veskimägi. Foto: .

Riigikogu majanduskomisjoni liige Taavi Veskimägi usub, et eurotsooniga liitumiseks vajaliku intressimäära täitmiseks tuleb loota Eesti suutlikkusele Euroopa Komisjonile midagi poolusutavat «sogada».


«Defitsiidikriteeriumi täitmiseks on vaja veel 2009. aasta riigieelarvet kärpida vähemalt 5 miljardi võrra,» ütles Veskimägi

ERRi uudisteportaalile

.

Intressimäära kriteeriumi täitmisel peame aga tema sõnul lootma Euroopa Komisjoni heasoovlikkusele, sest juhul, kui meil oleks olemas adekvaatselt võrreldav finantsinstrument valitsuse pikaajaliste kroonivääringus võlakirjade näol, ei täidaks me Balti majanduse riskide valguses 2009. aasta teises pooles antud kriteeriumi, põhjendas Veskimägi.

Peaminister Andrus Ansipi avalduse kohta, et euro võib kasutusele tulla juba järgmise aasta juulist, ütles Veskimägi, et väga hea, et peaminister seadis valitsusele selge eesmärgi ning tuleb vaid loota, et valitsuse lähema aasta poliitika saab olema selline, mis selle eesmärgini Eesti viib.

«Teatavasti on Ansip peaministrina proovinud saavutada euroga liitumise eesmärki ka 1. jaanuarist 2007 ja 2008. Need on olnud läbikukkumised, mille hinda me täna kõik ühiselt läbi euroalaga võrreldes kiirema heaolu languse maksame,» tuletas ta meelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles