Aab: kaotame erisoodustusmaksu koolituse ja tervisekuludelt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab
Jaak Aab Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme Jaak Aabi sõnul on Keskerakonna fraktsiooni möödunud kevadel algatatud eelnõu kaotada töötajate erisoodustusmaksu maksmise kohustus koolituse ja tervisekuludelt leidnud valitsusliidult toetust.


«Tunnustame valitsusliidu kava ja oleme positiivselt üllatunud, et riigikogu Keskerakonna fraktsiooni kevadist algatust on tähele pandud ning liigume ühes suunas,» märkis Aab.

«Kas jõusaalis või ujulas käimine kuulub tulevikus maksuvabastuse alla, ei tea praegu veel keegi. Konkreetne loetelu neist toiminguist, mis ettevõtja tervisekulude alla loetakse, on alles koostamisel.»

Aab ütles, et tervisele tehtavad kulutused ei peaks olema kulutused, mida tehakse täiendavalt töötajate motivatsiooni tõstmiseks ja mida peaks loetama töötajale tehtud lisahüveks ja erisoodustuseks.

«Tervise edendamine peaks olema iga oma töötajaid väärtustava ettevõtte prioriteet ja loomulik toimimise osa,» lausus Aab.

«Maksu kaotamisega luuakse hea eeldus, et väheneb töötajate kutsehaigustesse haigestumise risk, tõuseb motivatsioon ning paraneb tervis. On tõenäoline, et inimene, kes on saanud innustust näiteks tervisespordiga tegelema hakata, korrigeerib selle regulaarseks saamisel kiiresti ka oma toitumist, vägijookide tarvitamist ja muid ebatervislikke harjumusi. On eeldus, et laieneb nende inimeste ring, kellele ujulad, korvpallisaalid jms teenused muutuvad kättesaadavamaks ning rohkem ettevõtjaid hakkab muretsema oma töötajate tervise pärast.»

Aabi sõnul luuakse koolituskuludelt erisoodustusmaksu kaotamisega eeldus, et alakvalifitseeritud töötajat ei vahetata ettevõttes pädevama vastu, vaid panustatakse tema arendamisse.

«Erisoodustusmaksu kaotamine muudab ettevõtluskeskkonna läbipaistvamaks, sest pole maksu, millest kõrvale hoida,» lisas Aab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles